yoga blossom

Het beoefenen van yoga haalt het beste in mij naar boven. Met Yoga Blossom wil ik deze ervaring doorgeven aan andere mensen.

Bij Yoga Blossom wordt hatha yoga gegeven volgens de stijl van Saswitha Yoga.

Saswitha Yoga
Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om jezelf in die verbinding te ervaren. Een les Saswitha Yoga bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-asana's voer je eerst dynamisch uit, als voorbereidende tot de statische houding. De adem is de dragende kracht in elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

    www.yoga-saswitha.nl

[blossom] NOUN 1. A flower or a mass of flowers, especially on a tree or bush 1.1 The state or period of flowering VERB 1. produce flowers or masses of flowers 1.1 mature or develop in a promising or healthy way